Choklad & Lakrits Sverige   ·   Telefon: 08-210 210   ·   E-post: info@chokladolakrits.se
Priser inkl. moms

Välkommen till Sveriges årliga lakritsfest!

Lakritsfestivalen är världens största lakritsfest och äger rum varje vår i Stockholm. Arrangör för Lakritsfestivalen är Tuija Räsänens som äger och driver Choklad & Lakrits. 2017 besöktes den av cirka 11 000 gäster på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm.

Första Lakritsfestivalen arrangerades av Choklad & Lakrits Sveriges ägare Tuija Räsänen 2009. Det var lågkonjunktur och först var tanken att anordna ett litet event i butiken i Stockholm men det blev en eventlokal på Kammakaragatan i centrala Stockholm, En trappa ner, istället. Syftet var att visa att butiken hade börja sälja lakrits, låta lakritsälskare mötas, lära sig mer om vad lakrits är och hitta nya eller gamla favoriter. Första festivalen fick mycket intresse och det kom över 1300 personer. Intresset blev också stort från olika lakritsutställare och snabbt blev festivalen en viktig marknadsplats för lakritsbranschens utveckning.

På Lakritsfestivalen egen hemsida kan du läsa mer om festivalens historia, festivalnyheter och följa vårt arbete med festivalen. Sedan 2014 arrangerar vi också en årlig festival i Helsingfors.